הצצה לעתיד

תערוכת CES 2020 היוותה את הבמה המושלמת לחשיפת רכב הקונספט המהפכני של מרצדס – קבלו הצצה לעתיד של עולם הרכב.

בשנים האחרונות ירד מעמדן של תערוכות הרכב הגדולות, כמו אלו שנערכות בז'נבה, בפרנקפורט ובפריז. יש לכך מגוון סיבות, למשל העלייה בנגישות המידע באינטרנט וברשתות החברתיות, שבמקרים רבים אף מקדים את ההשקות והבכורות הרשמיות של יצרני הרכב. סיבה מרכזית נוספת היא שהמכוניות של היום הפכו למתקדמות, לטכנולוגיות ולמתוחכמות יותר מאי-פעם הודות לטכנולוגיה דיגיטלית ולקישוריות. פועל יוצא של מגמה זו הוא שהמכונית כיום אינה רק מכונית, כלי תחבורה, אלא פלטפורמה של קידמה טכנולוגית שרלבנטית לתחומים רבים אחרים. מסיבה זו, תערוכת CES (Consumer Electronics Show) שנערכת מדי שנה בלאס-ווגאס, הפכה לבימה המועדפת על לא מעט יצרני רכב להצגת חידושים טכנולוגיים, דגמי קונספט ואפילו דגמים סדרתיים.

מיזוג חסר תקדים בין אדם למכונה

זוהי בדיוק הבמה בה בחרה מרצדס להצגת רכב הקונספט האחרון שלה – VISION AVTR. למרצדס היסטוריה עשירה ומפוארת של רכבי קונספט ותצוגה שמדגימים את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר, האחרון שבהם הוא ה-VISION EQS שהוצג במסגרת תערוכת הרכב של פרנקפורט בשנה שעברה. אבל ה-VISION AVTR מעלה את רף הציפיות אפילו מעבר לזה של ה-EQS, עם עיצוב דרמטי ושלל חידושים פורצי דרך.

דגם תצוגה זה ממזג בין אדם למכונה לטבע באופן חסר תקדים, מתוך השראה ושיתוף פעולה עם יוצרי הסרט AVATAR. המיזוג הזה נעשה במסגרת חזון של Zero Impact Car – מכונית שפועלת בהרמוניה עם סביבתה, ואינה משפיעה עליה לרעה, אם באמצעות פליטת מזהמים או שימוש בחומרים בלתי מתכלים.

ל-VISION AVTR הנעה חשמלית עם טכנולוגיית סוללה מהפכנית המבוססת על כימיה של תאים אורגניים ונקייה לחלוטין מאדמות או ממתכות נדירות. כל החומרים ממנה מורכבת הסוללה הינם חומרים מתכלים וניתנים למיחזור. בכך, מרצדס מדגימה את החשיבות העתידית של תעשיית הרכב עבור "הכלכלה המעגלית" של חומרי הגלם שבה מצמצמים הבזבוז ואת ניצול המשאבים הטבעיים למינימום.

רכב הקונספט החדש עוצב מתוך תפיסה הוליסטית שמשלבת בין דיסציפלינות של עיצוב פנים ועיצוב חיצוני לבין עיצוב ממשק אדם-מכונה. ההשראה לשפת העיצוב שלו הגיעה מהטבע, כפי שניתן לראות במבנה הקשתי, המתוח והספורטיבי שלו עם בתי הגלגלים המודגשים. בחלקו האחורי, רכב הקונספט משלב 33 "מדפים-ביוניים" (Bionic Flaps) שמזכירים קשקשים של זוחלים ויכולים לנוע לכל הכיוונים ולשנות את צבעם. בכך, הוא מציע דרך חדשה לגמרי לאינטראקציה בין המכונית לבין סביבתה, כאשר תנועות המדפים הביוניים יחד עם חוטי-עצב דיגיטליים שנמתחים ומאירים מפנים הרכב כלפי חוץ, משקפים את סביבת הרכב ובאותה העת גם את המתרחש בתוכו.

ה-AVTR מציג גם קונספט מהפכני לממשק משתמש. ברגע שהמשתמש מניח ידו על הקונסולה המרכזית, נוצר קשר ביומטרי בינו לבין הרכב שמזהה אותו על פי נשימתו. בעזרת הממשק ניתן לשלוט ברכב, במידה והוא אינו במצב נסיעה אוטונומי, או במערכות השונות – התאורה, בקרת האקלים, מערכת המדיה וכן הלאה. כשהמשתמש מרים את ידו מהקונסולה, הממשק מוקרן על כף ידו ומאפשר אינטראקציה אינטואיטיבית עם חלל הפנים של הרכב. באמצעות מחוות פשוטות ניתן לשנות את תאורת האווירה או את הפסקול המוזיקלי.

השראה מהסרט

העולם שיצרו הבימאי ג'יימס קמרון ואנשי צוותו עבור הסרט אווטאר היווה את ההשראה לאלמנטים רבים ב-VISION AVTR. האופן בו נפתחות דלתות הרכב למשל עוצב בדומה לתנועת הכנפיים של החיות המעופפות banshee ו-ikran עליהם רוכבים אנשי הנאבי בסרט, וחוטי-העצב המוארים בחלק החיצוני שלו מזכיר את היצורים הליליים הזוהרים בכוכב פנדורה.

עיצוב גלגלי המכונית בעלי ששת החישוקים המוארים זכה להשראה מזרעי "עץ הנשמות" שמשחק תפקיד מרכזי בסרט, והמושבים הקדמיים מזכירים את הערסלים העשויים מעלים שמופיעים אף הם באווטאר.

אנלוגי-דיגיטלי, טבעי-טכנולוגי

רכב התצוגה VISION AVTR מספק לנו הצצה לעתיד המוביליות, עתיד שבו הרכב ויושביו מתמזגים לכדי ישות הרמונית אחת שמתקשרת עם סביבתה במגוון דרכים. העיצוב, ממשק המשתמש וכאמור גם יחידת ההנעה שלו, כולם מרמזים על הכיוונים אליהם צועדת תעשיית הרכב, ושינויים אלו יחולו הרבה יותר מהר מכפי שאנו מצפים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם.
מלאו מספר פרטים ואחזור אליכם בהקדם