לא לוותר לכאב: כך תתגברו על בעיות בגב התחתון
כאבים בגב התחתון נחשבים לצרת רבים, ובמקרה זה חצי הנחמה באה בצורת טיפולים חדשניים וידע בסיסי שיוכל להחזיר אתכם סופסוף לעצמכם. הנה חמש דרכים שיעזרו לכם לנצח את הכאב
רבים מחשיבים את כאבי הגב לאחת מהקללות המרות ביותר שהוטלו על האנושות, ונוכחותם רק מתעצמת בתנאי העולם המודרני הדורשים מאיתנו לבלות שעות רבות בישיבה אל מול מסך. למעשה, נתונים מעידים על כך שכ-136 אלף ישראלים מתלוננים על כאבי גב מדי שנה, ורופאים מספרים כי מדובר באחת הסיבות השכיחות ביותר להגעה לרופא (וגם, אגב, להיעדרות מהעבודה). אך שכיחות התופעה טומנת בחובה גם צד אופטימי: במרוצת השנים הצטבר ידע זמין המסייע למניעה ולהקלה במצוקה, ולאחרונה הגיחו גם פתרונות טכנולוגיים מהפכניים המטפלים בה ביעילות בלתי מתפשרת. בעזרתם, ועם קצת רצון ומוטיבציה, תוכלו להתגבר על הכאב ולחזור להיות עצמכם.
אפוסתרפיה
אפוסתרפיה היא שיטה רפואית חדשנית שהוכחה כיעילה בפתרון בעיות גב וכאבי מפרקים אחרים, לרבות בעיות ברכיים, פגיעות קרסול ובעיות בירך. מדובר בשיטה פשוטה הפוטרת אתכם מכל מה שמעיק בטיפולים רפואיים אחרים (תרופות מרשם, ניתוחים פולשניים, המתנה מייאשת לתורי רופאים) שניתן לתרגל מהבית או מהמשרד, כחלק משגרת היומיום. חשוב מכל, השיטה מתבססת על טכנולוגיה חכמה המתאימה את הטיפול בדיוק למבנה הגוף שלכם, בניגוד לטיפולים המאבדים הרבה מיעילותם לטובת הכפפת צרכים אישיים להוראות כלליות.
הטיפול האפוסתרפי מתחיל באבחון הליכה ממוחשב המתחקה בין היתר אחר אורך הצעד של המטופל, מהירות ההליכה שלו והמשקל הנישא על כל אחת מרגליו. בעקבות הבדיקה מותאמת למטופל מערכת הליכה אישית המתחברת לסוליית הנעל, לצד ערכה המיועדת להמשך הטיפול בבית. כך, עם תרגול המתבצע תחת מעקב של אנשי מקצוע, ניתן להפחית את כאבי הגב התחתון ולחזור ליהנות מהחיים.
שינה בריאה
לצד טיפול רפואי חכם, ניתן להיעזר גם בידע בסיסי שעשוי להביא להקלה בכאבי הגב ובמניעתם. אחד הגורמים המהותיים לבריאות הגוף שלנו היא איכות השינה. בעוד שכישורים קוגניטיביים רבים מושפעים דווקא מאורך השינה, בעיות הגב נעוצות בעיקר בתנוחה שבה אתם רגילים לבלות את הלילה. לפיכך, מומלץ להימנע ככל האפשר משינה על הבטן, ולהקפיד לישון על הצד או על הגב. בנוסף, המזרן שייטיב עם הסובלים מבעיות גב הוא מזרן בקושי בינוני, שאינו קשה או רך יתר על המידה.
ישיבה נכונה
הגב התחתון יודה לכם גם אם תאמצו הרגלי ישיבה בריאים, בייחוד אם אתם מבלים שעות רבות מהיום בישיבה אל מול מסך המחשב. כדי לשמור על יציבות הגוף התחתון חשוב להותיר רווח בין מושב הכיסא למשענת, לכוון את ידיות הכיסא לגובה השולחן ולשבת בזווית הנעה בין 90 ל-110 מעלות. הגדילו לעשות ולבחור כיסא אורתופדי נוח וגמיש.
בחירות מושכלות
למעשה, רכישת הכיסא הנכון היא רק אחת מתוך אוסף בחירות חכמות שיקלו על הגב שלכם בסיטואציות יומיומיות וימנעו כאבים לטווח הארוך. למשל, שימו לב אילו משקלים אתם סוחבים ומהו המאמץ הספורטיבי שאתם גוזרים על גופכם. אם שקיות הסופר יוצאות מעט כבדות מהרגיל, יכול להיות שיהיה עדיף להשאיר כמה מצרכים לפעם הבאה או להיעזר בשליח.
פעילות ספורטיבית
פעילות ספורטיבית נכונה, עם זאת, תתקבל על ידי מפרק הגב התחתון בברכה. פעילות המתמקדת בחיזוק שרירי הגב, או הליכה נכונה במסגרת אפוסתרפיה, תוכל לחולל פלאים בכל הנוגע לכאבי הגב. לאלו מכם המבלים שעות רבות בישיבה רצוי לקום אחת לשעתיים ולבצע מתיחות של עמוד השדרה. מרחיקי הלכת, שלא תזיק להם גם מנה מהוגנת של רוגע ושלווה, ימצאו את מקומם גם בתרגולי יוגה או פלדנקרייז.
שילובן של שיטות טיפול רפואיות כמו אפוסתרפיה, לצד אימוץ אורח חיים המחזק את הגב התחתון, יבטיח הקלה בכאבים ויעזור לכם לחזור ולהיות האנשים השלווים שהייתם לפני הפצעתם. בהתחשב בהיצע הטכנולוגי ובמסגרות הטיפוליות העומדות בפנינו היום, נראה שאין כל סיבה לוותר לכאב.