לא מרוצים מקופת החולים? כך תיפרדו ממנה בקלות
אם החלפתם את ספקית האינטרנט בגלל השירות הגרוע, אין סיבה שלא תעברו לקופת חולים חדשה אם הקודמת לא משביעה את רצונכם. מחלון ההזדמנויות ועד מילוי הטופס המקוון: הנה כל מה שצריך לדעת לפני שעוזבים את קופת החולים.
עבור רבים מאיתנו מעבר בין קופות חולים מצטייר כטרטור ביורוקרטי המשתווה בגודלו רק למעבר בין ספקיות כבלים או אינטרנט. בפועל, עם זאת, מדובר בהליך פשוט שעשוי לקנות עבורכם הרבה שנים של שקט נפשי, בהנחה שהבריאות חשובה לכם לפחות כמו מבחר הערוצים בטלוויזיה. אם הרופאים אינם טובים מספיק או השירות לא לשביעות רצונכם, סימן שהגיע הזמן להחליף קופת חולים. אך רגע לפני הפרידה המיוחלת, יש כמה דברים חשובים שכדאי לדעת.
לא חתונה קתולית
בכל הנוגע למעבר בין קופות חולים, הדרך חזור קלה לפחות כמו הדרך ההלוך. החוק הישראלי מתיר לכם לבצע עד שני מעברים בשנה בין קופות חולים – כך שגם אם הבנתם במהרה שעברתם מן הפח אם הפחת, או שמא נתקפתם בגעגועים לפקידות המעבדה בקופת האם, תוכלו כבר לאחר חצי שנה לחזור על צעדיכם ולשכוח שאי פעם נדדתם ממנה.
יש לכם גב
החוק לא ייתן לכם ליפול בין הכיסאות הביורוקרטיים: עד שהמעבר לקופה אחרת נכנס לתוקף, אתם זכאים לכל השירותים הקיימים בסל הבריאות בקופה ממנה ביקשתם לעבור. כמו כן, המידע הרפואי שלכם יעבור לקופת החולים החדשה ללא תשלום.
חלון הזדמנויות
ישנם שישה מועדים במהלך השנה שבהם מתבצעים מעברים בין קופה לקופה, ולקראת כל מועד תקופה שבמהלכה ניתן להגיש את הבקשה לביטוח לאומי:
ה-1 בינואר (תקופת הרשמה: מה-16.9 ועד ה-15.11), ה-1 במרץ (תקופת הרשמה: מה-16.11 ועד ה-15.1), ה-1 במאי (תקופת הרשמה: מה-16.1 ועד ה-15.3), ה-1 ביולי (תקופת הרשמה: מה-16.3 ועד ה-15.5) וה-1 בספטמבר (תקופת הרשמה: מה-16.5 עד ה-15.7), ה-1 בנובמבר (תקופת הרשמה: מה-16.7 ועד ה-15.9),
עם זאת, מועדי המעבר אינם תקפים במספר מקרים חריגים שבהם המעבר יכול להיעשות באופן מיידי: מעבר של בוגרים מגיל 18 עד 18 וחצי, ילדים בין גיל 0 ל-6 חודשים, עולים חדשים או תושבי ישראל שאינם רשומים עדיין בקופת חולים. גם מי שעבר דירה למרחק העולה על 60 ק"מ ממקום מגוריו הקודם, ואין בקרבת ביתו החדש סניף של הקופה שבה הוא חבר, יכול לעבור לקופת חולים חדשה מבלי להמתין לאחד ממועדי המעבר.
ביטוח סיעודי
אם ברצונכם להצטרף לפוליסת ביטוח סיעודית בקופת החולים החדשה, בדקו בדיוק מהם התנאים לכך, כדי שלא יגבילו את הצטרפותכם מסיבות הקשורות לגיל ומצב רפואי. שימו לב: בטופס המעבר תידרשו לסמן שאתם מבוטחים בביטוח סיעודי בקופה הקיימת, כדי שקופת החולים החדשה תחשיב זאת למול חברת הביטוח שלה. על כן, עם מילוי הטופס, שלחו גם את מכתב חברת הביטוח של הקופה הקודמת לחברת הביטוח של הקופה החדשה. חברת הביטוח החדשה תלווה אתכם מכאן.
בתכל'ס
אחרי שנסגרתם על הסוגיות העקרוניות, כל שנשאר הוא לבצע הליך טכני מקוון וזריז. מלאו טופס בקשה באתר המוסד לביטוח הלאומי. זהו! עכשיו נשאר לחכות לתאריך שבו תהיו בפועל בקופה החדשה. להגיע לסניף הקופה החדשה כדי להתאים רופא, לראות אילו שירותים יש בסניף, לתת את התיק הרפואי שלכם מהקופה הקודמת, ולתחוב לארנק כרטיס מגנטי. אם התקשורת המקוונת עם המוסד לביטוח לאומי עדיין קצת זרה לכם, תוכלו לקבל את אותו הטופס בדיוק באחד מסניפי רשות הדואר תמורת 15 ש"ח. רק אל תשכחו להביא איתכם תעודת זהות.
לפני ההליך ובמהלכו נסו שלא לשכוח את הדבר החשוב באמת: הידיעה שהפקדתם את בריאותכם בידי גוף שירותי ומקצועי ההולם את דרישותיכם. אם לא התפשרתם על ספקית כבלים או חדר כושר, אין שום סיבה בעולם שתתפשרו על קופת חולים.