כבר לא רק ל'כרישים': מודל ההשקעה ששינה את שוק הנדל"ן
תרימו רגע את הראש ותסתכלו ימינה ושמאלה: יש סיכוי גבוה שהאנשים סביבכם – כן, גם אלו שלרגע לא חשדתם בהם – השקיעו גם הם בנדל"ן בחו"ל. אז איך קרה שגם השכן השמרן והבוס ה'מרובע' החליטו לעשות כסף מנדל"ן, ומה גרם להם להפסיק לחשוש? לקרוא ולהגשים
כבר כמה שנים שכל שיחה שנייה ליד מכונת הקפה במקומות העבודה מגיעה לנושא החם: למי יש אחוזים בנכס בארה"ב, באנגליה או בספרד? מי משקיע בנדל"ן בחו"ל? ככל שהשנים עוברות, יותר ויותר אנשים 'מהשורה' מתהדרים בבעלות משותפת בנכסים שכאלו – לא כי הם התעשרו פתאום וקנו לעצמם נכסים, אלא פשוט משום שהשוק עבר מהפכה ואִפשר להם להיכנס לזירת השקעות הנדל"ן.
להצטרפות למאגר המשקיעים לחץ כאן >>
למהפכה הזו אחראית חברת הגשמה, חברה להשקעות נדל"ן אשר הוקמה בשנת 2009 על ידי אבי כץ ועו"ד חנן שמש. למעשה הייתה הגשמה הראשונה בישראל לזהות את הפער שנוצר בין חלומם של רבים 'לעשות כסף' לבין המציאות שטפחה על פניהם: בארץ אין די הזדמנויות אטרקטיביות, ואילו בחו"ל הם עלולים 'ללכת לאיבוד' ולא לעשות זאת נכון.
בהגשמה פיתחו מודל השקעה ייחודי, ראשון מסוגו, ולפיו משקיעים פרטיים יוצרים 'קבוצת השקעה', כל אחד מהם משקיע סכום נמוך יחסית (החל מ-30 אלף דולר) – והודות לכך הם יכולים להצטרף להשקעה גדולה יותר ולהיכנס 'למגרש של הגדולים'. באופן הזה מתגברים המשקיעים הפרטיים על מכשול ה'זירה לא מוכרת', שכן ברגע שחברת השקעות מנוסה ומוכרת מפקחת עבורם על השקעותיהם, הם נהנים מהגנות ובטוחות שלא היו מקבלים לו היו משקיעים בכוחות עצמם.
עם השנים גיבשה הגשמה שלושה מסלולי השקעה עיקריים:
- השקעה במסלול הון – במסלול זה המשקיעים משלימים את ההון העצמי של היזם, ולמעשה נכנסים אתו כשותפים באמצעות שותפות המאגדת את כולם. רף הכניסה הנדרש הוא 60 אלף דולר, וההצטרפות להשקעה מקנה לשותפות המשקיעים בעלות בחברת הנכס.
- השקעה במסלול מימון – באפיק זה המממנים מלווים כסף לשותפות המשקיעים. הכסף מופנה לטובת השקעה בפרויקט, ובסיומו (ולעתים גם במהלכו, תלוי באופי הפרויקט) הם נהנים מריבית קבועה כנגזרת של תוצאות הפרויקט. ההשקעה מלווה בבטוחות המצמצמות את הסיכון, והמשקיעים נהנים מקדימות על מסלול ההון בחלוקת הכספים החוזרים מן הפרויקט. רף הכניסה להשקעה במסלול זה עומד על 30 אלף דולר בלבד.
- השקעה במסלול קופאנד – זהו מסלול ייחודי אשר נולד כתוצאה מדרישת חלק מהמשקיעים: לאפשר להם להשקיע בסכומים גדולים יותר ובפיזור אופטימלי. סכום ההשקעה המינימלי בקרנות קופאנד הוא 150 אלף דולר, והקרן מנהלת את השקעתם של המשקיעים על פני לפחות שלוש השקעות שונות: השקעה אחת לפחות בנכס מניב, ולפחות אחת במדינה שאינה ארה"ב. כך נוצר פיזור בשלושה רבדים – סקטוריאלי, גאוגרפי ומט"ח – ורכיב הסיכון מצטמצם.
להצטרפות למאגר המשקיעים לחץ כאן >>
בשנים האחרונות הלך והתרחב מאגר המשקיעים של הגשמה, וכיום הוא עומד על 28 אלף משקיעים רשומים.בתחילת 2017 כבשה הגשמה, חלוצת מודל ההשקעה המשותפת, יעד נוסף – והפכה לחברת ההשקעות בנדל"ן הראשונה בישראל שמפרסמת תשקיף המאפשר למשקיעים להשקיע בפרויקט נדל"ן ספציפי.
כחלק מהמודל העסקי שלה פיתחה הגשמה יכולת מסחרית ומשפטית 'להיות שם' בשביל המשקיעים שלה בכל אחד משלבי ההשקעה: איתור ההשקעה הטובה ביותר, בדיקת נאותות של הפרויקט ושל היזם, גיבוש הבטוחות וההגנות המשפטיות, בחינת התכנית העסקית של היזם, ליווי הפרויקט ואף התערבות בשעת הצורך – כל אלו הופכים את אלטרנטיבת ההשקעה בחו"ל באמצעות הגשמה לאטרקטיבית ונגישה יותר עבור המשקיע הישראלי.
לאורך שבע שנות פעילותה השקיעה הגשמה במגוון מאוד עשיר של פרויקטים. הניסיון הנצבר הזה – אשר מקיף סוגים שונים של נכסים, קשת רחבה של יזמים ואף לוקיישנים רבים ברחבי העולם – הוא ללא ספק אחד הגורמים להצלחת החברה לאורך זמן. רבים מהיזמים העובדים עם הגשמה הם יזמים 'חוזרים' (שכן הם רואים כי העבודה המשותפת מובילה להצלחות), ומנגד הולכים ומתרבים המשקיעים הבוחרים להשקיע באמצעות הגשמה.
ההצעה מוצעת באמצעות שותפויות ייעודיות. ההשקעה בפרויקטים טומנת בחובה סיכויים, כמו גם סיכונים בקשר עם כספי ההשקעה. המידע אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך של החברה או הזמנה לקבלת הצעות כאמור. אין באמור לעיל משום הבטחת תשואה כל שהיא. האמור בתיאור לעיל מהווה הצגה עקרונית וכללית בלבד.