נמאס לכם לממן את הבנק? שימו קץ לתשלום העמלות הגבוהות
מתי בפעם האחרונה עצרתם לחשוב כשראיתם את ההודעה בכספומט ש״יתכן ותחויב בעמלה על פעולה זו״? התשובה היא – כנראה אף פעם. ישראלים רבים אינם מודעים למחירי העמלות, לסוגי העמלות ולהיקפן. למשל, האם ידעתם שעמלה בגין פעולה בערוץ ישיר (דרך האינטרנט או באופן אוטומטי) לרוב תהיה נמוכה יותר מאשר עמלה של פעולה באמצעות פקיד?
האם סכמתם אי-פעם את סכום העמלות שאתם משלמים לבנק? התשובה לשאלה זו, כמו הקודמת – היא כנראה אף פעם. מדובר בכמה שקלים בחודש, בכמה מאוד בשנה והבנקים, כמובן מתעשרים על חשבון הכיס שלכם.
הבנק מעדיף שיהיה לו מונופול על כל הפעולות הכלכליות שלכם – הפקדה, משיכת כספים, רכישת מט״ח, ניירות ערך או לקיחת הלוואות. אך אם תערכו השוואה תיווכחו כי ניתן לבצע פעולות אלה בעמלה פחותה. למשל רכישת מט״ח בדואר, או רכישת מט״ח דרך בתי השקעות. בנוסף, יתכן ומעבר לבנק אחר או פתיחת חשבון נוסף יוריד באופן משמעותי את העמלות שאתם משלמים.
רצוי להיות עירניים לעמלות ולחסוך לעצמכם כסף. למשל – כדאי להוציא סכום כסף גדול בפעם אחת, מאשר להוציא סכומי כסף קטנים בכמה פעמים, מאחר ובגין כל פעולה כזו אתם משלמים עמלה. כדאי אף לבטל את הוראות הקבע ולשלם באשראי מאחר ועבור כל הוראת קבע אתם משלמים בנפרד, בעוד באשראי נקבע מכם סכום אחד פעם בחודש.
במידה ויש ברשותכם חשבון בנק שאינו בשימוש, אך יש בו כסף בעו״ש, אחדו אותו עם חשבון הבנק בו אתם משתמשים, אחרת תתקעו עם עמלת אחזקה. ראשית, תפסיקו לשלם עמלה לחינם ושנית, בחשבון הבנק הפעיל יהיה סכום כסף גבוה יותר שיתכן ויקנה לכם הטבות.
אל תפחדו להתמקח עם הבנק על מחירי העמלות וגובה הריביות, רבים טועים לחשוב כי הכל קבוע מראש, אך תמיד יש מקום לתמרון. אל תתעצלו לבדוק את מסלולי העמלות בבנק שלכם, לקבל את מירב האינפורמציה ולקרוא אותה היטב. אל תתנו לבנקים לעבוד עליכם ובימים בהם יוקר המחיה מרקיע שחקים, אין סיבה שנמשיך לממן את העשירים!