עולים על הגל: כל מה שצריך לדעת לפני הוצאת רישיון שיט
מבחירת הקורס ועד ההליך הביורוקרטי: לפני שנשאיר אתכם לבד עם הים, יש כמה דברים קטנים שכדאי לכם לדעת
הקורס: להתחיל בבסיס
כסקיפרים בראשית דרכם, השתדלו שלא לתת להיצע הקורסים הרחב לבלבל אתכם. קורסי יאכטות, קורס RYA, קורס ICC, ועוד הרבה כדוגמתם, עשויים להיות אטרקטיביים עבור כל מי שאהבה אמיתית לים מבעבעת בליבו. בדיוק בגלל זה רצוי להעריך את הצרכים הייחודיים לכם, ובשלב הראשון לבחור בקורס התפור למידותיו של סקיפר מתחיל, כמו קורס בסיסי להפלגה על כלי שיט שאורכם בין 7 ל-24 מ' (הנמשך בממוצע חצי שנה עד 8 חודשים). כל סקיפר שעשה את הריביירה הצרפתית התחיל פעם מגיחה חטופה לאשדוד.
בית הספר: לא ללכת עם כל אחד
אחוזי המעבר במבחני משרד התחבורה משמשים כעדות המהימנה ביותר לאיכות הקורסים בבתי הספר לשיט. בטרם בחרתם את בית הספר שבו תעברו הכשרה, בדקו את אחוזי המעבר של בוגריו. כיום, בוגרי בית הספר Sea-Gal מחזיקים באחוזים הגבוהים ביותר.
טופס בקשה: לנצח את הביורוקרטיה
ההליך הביורוקרטי הנדרש להוצאת רישיון שיט יזכיר לכם את הימים העליזים של הטופס הירוק והכרס הדשנה של המורה לנהיגה. גם הפעם עליכם להדפיס טופס בקשה להסמכת רישיון (באחת מתחנות הצילום הללו), להחתים בו אופטימטריסט ורופא משפחה, ולשלם את האגרות הנדרשות (לרוב, 180 ש"ח למבחן עיוני ו-303 ש"ח למעשי, תלוי בסוג הרישיון).
המבחן העיוני: שינון זו לא בושה
כמו מבחן התיאוריה הידוע לשמצה, גם המבחן העיוני להוצאת רישיון שיט עשוי להיות משעמם כמו סרט מסע בורמזי. מומלץ, כמובן, לקחת את המבחן בסמוך ללימודי השיט, לא להסתמך על זיכרון מעורפל, ואפילו לא על הבנה עמוקה של החומר. המבחן יעסוק בארבעה תחומים נפרדים: ימאות, ניווט חופי, מנוע וניווט מכשירים. עשו לעצמכם טובה ושננו את הפרטים כמו ילדים טובים.
הטסט: הכל יהיה בסדר
קורס טוב יכין אתכם כראוי למבחן המעשי, ובניגוד למבחני הנהיגה מימי התיכון, כאן אין בלימות פתאומיות שיעלו את מפלס החרדה. לצד הטסט, תידרשו לעבור גם קורס עזרה ראשונה בן 22 שעות, חומר שטוב ללמוד ולתרגל בכל שלב בחיים.
בסופו של דבר – לעוף על החיים
אל תזנחו לרגע את התשוקה שהביאה אתכם לפתח התהליך להוצאת רישיון השיט. בסופו, תישארו רק אתם ורחש הגלים, וכל השאר ידמה להזיה רחוקה ונשכחת. בהצלחה!