שישה דברים שאתם חייבים לדעת על מעבר בין קופות החולים
- אתם זכאים לעבור מקופ״ח אחת לאחרת עד פעמיים בשנה. כלומר, אם אינם מרוצים מהקופה אליהם עברתם, תוכלו לשוב לקופה הקודמת או לעבור לקופה אחרת.
- כל קופת חולים חייבת לקבל כחבר כל תושב ישראל החפץ בה. קופת חולים אינה רשאית להציב תנאים לקבלת חברים חדשים, לרבות גיל ומצב בריאותי.
- עד שהמעבר לקופה אחרת נכנס לתוקף, אתם זכאים לכל השירותים הקיימים בסל הבריאות בקופה ממנה ביקשתם לעבור.
- על-פי החוק, ישנם שישה מועדים בשנה בהם ניתן להגיש בקשה למעבר בין קופות-חולים. אולם ישנם מקרים חריגים בהם לא תדרשו להמתין למועדים ספציפיים ובקשתם תקלט באופן מיידי: ילדים בין גיל 0 ל-6 חודשים, בוגרים מגיל 18, עולים חדשים ותושבי ישראל שאינם רשומים בקופת-חולים.
This job isn't always easy
- ביטוח משלים – אם אתם חברים בתכנית ״ביטוח משלים״ – יש לשים לב כי התכנית תפסק באופן אוטומטי עם המעבר לקופת חולים אחרת. אולם אם אתם מעוניינים להצטרף לביטוח משלים גם בקופת החולים החדשה ותעשו זאת תוך 90 ימים מתחילת החברות, תהיו זכאים לפטור או לקיצור תקופת ההמתנה הנדרשת ממצטרפים חדשים. היקף הקיצור יקבע על-פי תקופת הוותק בביטוח המשלים של קופתך הקודמת.
- ביטוח סיעודי – אם אתם מבוטחים בפוליסת ביטוח סיעודית, ההרשמה תפסק בעת מעבר לקופת-חולים אחרת. אם ברצונכם להצטרף לפוליסת ביטוח הסיעודית בקופת-החולים אליה אתם מעוניינים לעבור, בידקו טוב-טוב מהם התנאים לכך: עשויים להתנות את הצטרפותכם מסיבות הקשורות לגיל ומצב רפואי. כמו כן, התשלומים יקבעו בהתאם למצבכם הרפואי וגילכם כיום.
החוק לצדכם והחברות בקופת החולים לחלוטין נמצאת בידיכם. עכשיו רק נותר לכם לבחון האם מוטב לכם לעבור קופת חולים. לא פעם, התשובה היא – כן