5 טיפים לחגיגה איטלקית
אלכוהול
עם כל הכבוד לאפריטיפים המצויינים (מרטיני, קמפרי, אפרול) או היינות המצויינים, כשהאיטלקים רוצים לחגוג הם מצטיידים בבקבוק פרוסקו צונן. הפרוסקו נמצא בין המפונפנות של השמפניה הצרפתית לבין העממיות של הקאווה הספרדית ומציג מבעבע עוקצני ומתקתק בבקבוק שמנמן עם המון קלאסה. לא צריך להיות צמא במיוחד כדי ללגום כמה כוסות פרוסקו, הן כאילו נלגמות מעצמן, מה שהופך אותו למשקה המסיבות המושלם.
מוסיקה
כל חגיגה איטלקית חייבת לכלול לפחות שיר שמח. בשנה שעברה היה זה הגרסה של Yolanda be cool לשיר Americano, אם כי אנחנו מעדיפים את הגרסה המקורית של Renato Carosone.
אי-אפשר שלא לשים ברקע גם את L'italiano של Toto Cotugno ואולי לזמזם בראש את הגירסה של דורון מזר.
לסיים את החגיגה ״שיר הפסטה״, כן מסתבר שיש דבר כזה.
אוכל
אין דבר שמשמח איטלקים יותר מארוחה טובה, ועדיף כמה פעמים ביום. למסיבה הגונה מוטב להגיש מנות איטלקיות קלות יחסית בדמות טרמיציני, ארנצ׳יני, מנות פתיחה מרעננות כמו סלט קפרזה או גספצ'ו צונן וטעים.
סטייל
איטלקים לא זקוקים מסיבה בכדי לצאת מהבית מוקפדים ומגונדרים, במסיבה איטלקית, אולי גם בגלל הפרוסקו, הכל מעט יותר משוחרר. בחולצה גברית המכופתרת בדרך כלל עד הסנטר יפתחו כפתור, שניים או אפילו שלושה, ארבעה. חליפה נשית תתחלף בשמלה קלילה ורק התסרוקות ישארו מתוקתקות כאילו הרגע יצאתם מהספר.
אורחים
רומאים, מילנזים, יאכטיונרים מהריביירה האיטלקית או צעירים נפוליטאנים, כולם יודעים לחגוג כמו שצריך. מה שצריך זה רק להזמין מספיק אורחים כדי שימלאו את הרחבה ובהלימה להזמין גם מספיק ארגזי פרוסקו.
ו
מחפשים מתכונים איטלקיים? חפשו כאן באתר המתכונים הכל טעים
לוח המראות ונחיתות מנתב״ג – לטסים לאיטליה