9 טעויות נפוצות במדיח הכלים
משתמשים במדיח כלים אבל הכלים לא תמיד יוצאים נקיים ומבריקים? כנראה שאתם לא משתמשים בו נכון. מעבר לתוצאות הניקיון, שימוש לא נכון במדיח הכלים עלול להוביל לתקנות ותיקונים יקרים אותם תוכלו למנוע בקלות באמצעות שימוש וטיפול נכון במדיח. אז כל כמה זמן צריך לנקות את הפילטר? ואחת ולתמיד, איך להכניס את הכלים למדיח?
לגזור ולשמור: המדריך השלם שיעשה לכם קצת סדר, יעזור לכם לשמור על ניקיון הכלים ועל תקינות המדיח.
- רוקנו את שאריות האוכל
לפני הכנסת הכלים למדיח, שטפו או נגבו את הכלים במגבת נייר כדי להיפטר משאריות אוכל שעלולות לגרום לסתימה של המסנן. כלים שומניים במיוחד מומלץ לשטוף בתכנית מקדימה וייעודית במדיח כדי להקל על פעולת הניקיון של המדיח בהמשך הפעולה.
- סדרו את הכלים במדיח
לא מעט תקלות במדיח קשורות לסידור לא נכון של הכלים. לכן, הקפידו להציב את הכלים בהתאם למבנה המדיח שלכם ולאפשר למתזים להסתובב בחופשיות. לפני הפעלת המדיח, נסו לסובב את המתזים ולוודא שהם מסתובבים בקלות בגלל תרווד סורר.
- מלח… לא רק לסלט!
אי פעם תהיתם מה גורם לאבנית להצטבר בתחתית הקומקום החשמלי שלכם? לא כולם יודעים, אבל מי הברז המסופקים ברוב אזורי הארץ מוגדרים כ״מים קשים״: מים המכילים אבנית מומסת הגורמת לסתימות והוצאות כספיות נלוות. מעבר לתרומה שלו להברקת הכלים, מלח למדיח חיוני לריכוך המים ומניעת הצטברות אבנית שעלול לקצר את חיי המדיח שלכם. המלח חיוני במיוחד לריכוך המים באזורים בהם מצויים ״מים קשים״, שמכילים מגנזיום וסידן ופוגעים בתפקודו של המדיח בהברקת הכלים. את המלח מוסיפים לתא הייעודי, בכל עת שהמדיח מתריע על חוסר על-ידי הדלקת נורה.
- נקו את המדיח
מדיח הכלים עושה עבודה קשה ומלוכלכת עבורנו וכדאי להשקיע בו מדי פעל ולנקות אותו. מומלץ לנקות מדיח אחת ל-60 הפעולות באמצעות חומר ניקוי ייעודי שמסיר שומנים ואבנית ומותיר אותו בוהק ונקי, מה שיגרום לכם להרגיש שקיבלתם מדיח כלים חדש לגמרי. מנקה מדיח הכלים מפחית נזק מצטבר למדיח הכלים ומסייע בשמירה על תקינותו. מעבר לשמירה על המדיח, מדובר בפעולה פשוטה שתתרום באופן משמעותי לביצועיו של המדיח ולכלים נקיים יותר! חברות רבות כמו פיניש, מציאות ללקוחות חומרי ניקוי ייעודיים ויעילים למדיח. חפשו את המוצרים על מדף מוצרי המדיח בביקור הבא שלכם בסופר.
- אל תשכחו את הפילטר
אם מדיח הכלים שלכם לא מצליח לנקז את המים ולאחר השימוש אתם מגלים שלולית מצטברת של מים ולכלוך, רוב הסיכויים שהפילטר שלכם סתום. אחת התקלות הנפוצות במדיחי כלים היא סתימה הפילטר על-ידי שאריות אוכל שמפריעות לניקוז המים. לכן, על-מנת למנוע סתימה שיוצרים שלולית של מים ולכלכוך, יש לנקות את הפילטר על-ידי הוצאתו אחת לחודש ושטיפתו מתחת לזרם מים חמים, או להשתמש במנקה מדיח הכלים שיבצע את הפעולה באופן יסודי במקומכם.
- הקפידו להפעיל את המדיח לעיתים קרובות
מדיח שלא פועל במשך תקופת זמן ממושכת עלול לאבד את כוח המנוע שלו ולהתקלקל לעיתים קרובות. מומלץ להפעיל את המדיח לפחות אחת לשבועיים.
- הימנעו מהפעלת המדיח שלא לצורך
לפעמים קשה לזהות אם הכלים במדיח נקיים או מלוכלכים, מה שעשוי לגרום להפעלה מיותרת של המדיח. לכן, מומלץ לוודא את מצבם של הכלים ששוכבים במדיח כדי להמנע מהדחה מיותרת.
- מיקום נכון של המדיח
כדי למנוע קיפול של צינור המים של המדיח, הקפידו למקם אותו עם מרווח ראוי של לפחות 25 ס״מ מהקיר כדי לאפשר למים לזרום בחופשיות בצינור הייעודי.
- ריח רע מהמדיח? יש פתרון!
הרבה פעמים אנו נתקים בריח רע שבוקע מהמדיח, בין השאר בגלל העובדה שלא תמיד אנו מדיחים את הכלים המלוכלכים באותו הרבה שהכנסנו אותם למדיח. לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי, מומלץ להיעזר במפיצי ריח ייעודיים למדיח, שישמרו על תחושה רעננה ויפיגו את הריח שנוצר בעקבות הכלים המלוכלכים שמונחים במדיח האטום.